Therapeut Frank-Jos
van therapie Culemborg


Frank-Jos van Hest

In 1980 heb ik mijn diploma als oefentherapeut-Cesar gehaald en in het jaar erop het diploma sportmasseur. Na diverse waarnemingen startte ik op 1 februari 1982 een eigen praktijk in Culemborg. Door Ans Reijnen, mijn vrouw, ben ik de haptonomie opleiding gaan volgen te Doorn, die ik ook in 1998 heb afgerond. Hierna heb ik een jaar extra stage gelopen bij Marc Nevejan, psychiater, psycho- relatietherapeut. Sinds 1 januari 2014 ben ik gestopt met het werk als GZ-haptotherapeut. Toen in 2001 de mogelijkheid ontstond, dat oefentherapeuten-Cesar ook een manuele opleiding volgens de Utrechtse School konden volgen, heb ik mij onmiddellijk aangemeld. En in 2004 heb ik als eerste oefentherapeut-Cesar in Nederland mijn diploma als manueeltherapeut behaald. Per 1 januari 2006 kreeg ik als manueeltherapeut, door te voldoen aan hogere eisen via extra bij- en nascholing, de toevoeging E.S.® (eggshell). Dit is een aparte status van ‘gecertificeerde’ manueeltherapeuten binnen de groep van manueeltherapeuten Utrechtse school (zie verder bij hoofdstuk Manuele Therapie). Mijn licentie als gecertificeerd lid loopt van 2017 t/m 2021.

Vanwege administratieve druk heb ik na veel wikken wegen besloten om per 1 januari 2018 te stoppen met werken als oefentherapeut Cesar. Zie verder bij Informatie.

Mijn AGB-code als manueeltherapeut E.S.: 90043189; AGB-code praktijk: 90051944; Prestatiecode: 24606 

(Ik ben als oefentherapeut Cesar nog wel "Kwaliteitsgeregistreerd" in het kwaliteitsregister onder nummer 79901141794 tot en met 2020}

Ik ben lid van de Vereniging van Manueel Therapeuten (VMT) met nummer: 200408

Onze maatschap is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 51393832

Bekijk ook de video hieronder waarin Frank-Jos verteld over Manuele Therapie Eggshell.

Haptonomie

De haptonomie houdt zich bezig met de ontwikkeling van het gevoelsleven, en in ruimere zin met de gevoelsmatige wisselwerking tussen mensen.

Lees meer

Manuele Therapie E.S.®

Manuele therapie is een behandelmethode, die direct aangrijpt op de gewrichten van het lichaam. Centraal staat hierbij, het verbeteren van de gewrichtsbewegingen in het hele lichaam.

Lees meer

Chronische slapeloosheid

Stapsgewijs word je begeleid. In elke sessie wordt het geleerde aan de eigen slaapproblematiek getoetst en wordt de voortgang geëvalueerd. Training met een cognitieve gedragsbenadering.

Lees meer

Psychologie

Wanneer je vast loopt op je werk of in je privé en/of sociale leven, of je zit al een tijd lang niet lekker in je vel en het lukt je niet om je weer goed te voelen dan is om hulp vragen een eerste stap naar herstel.

Lees meer