Therapeut Britt
van therapie Culemborg


Britt van Hest

Ik ben dochter van Ans Reijnen en Frank-Jos van Hest en werk als zelfstandig psycholoog in de maatschap.

Vroeg in mijn jeugd ben ik al begonnen met werken in de zorg. Daar heb ik veel ervaring opgedaan met verschillende lichamelijke en geestelijke problemen. Dat heeft niet direct geleid tot de studie Psychologie. Daar waren eerst wat omzwervingen voor nodig. Zo heb ik eerst een jaar Verpleegkunde (HBO-V) gevolgd en daarna twee jaar Verloskunde gestudeerd. Tijdens de stages van beide opleidingen ben ik er achter gekomen dat mijn kracht zit in het psychologisch begeleiden van mensen. Als aanvulling op mijn studie Psychologie heb ik het basisjaar van de opleiding haptonomie gevolgd.

Mijn kwaliteiten liggen op het gebied van motiveren en activeren om de ander in beweging te zetten. En met mijn oprechte interesse in andere mensen creëer ik al snel een warm welkom voor iemand. Een therapie volgen hoeft zeker niet zwaar en moeilijk aan te voelen. Met mijn relativerend vermogen, praktische inslag en met een vleugje humor maakt dat een probleem aanpakken juist ook leuk en luchtig kan zijn.

Vanuit mijn beroep als psycholoog wil ik altijd de best mogelijke zorg bieden en kunnen aansluiten bij de problemen en vraagstukken waar iemand mee zit. Om dat te waarborgen ga ik naar bijscholingen, neem ik deel aan intervisie en heb ik geregeld supervisie.

Mijn AGB-code: 90059413; AGB-code praktijk: 90065321; Prestatiecode: 24504 

Mijn lidmaatschapsnummer bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP): 221038

Mijn lidmaatschapsnummer bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG): 8895

Mijn nummer in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ): 180864R

Bekijk de video hieronder waarin Britt verteld over Chronische slapeloosheid.

Haptonomie

De haptonomie houdt zich bezig met de ontwikkeling van het gevoelsleven, en in ruimere zin met de gevoelsmatige wisselwerking tussen mensen.

Lees meer

Manuele Therapie E.S.®

Manuele therapie is een behandelmethode, die direct aangrijpt op de gewrichten van het lichaam. Centraal staat hierbij, het verbeteren van de gewrichtsbewegingen in het hele lichaam.

Lees meer

Chronische slapeloosheid

Stapsgewijs word je begeleid. In elke sessie wordt het geleerde aan de eigen slaapproblematiek getoetst en wordt de voortgang geëvalueerd. Training met een cognitieve gedragsbenadering.

Lees meer

Psychologie

Wanneer je vast loopt op je werk of in je privé en/of sociale leven, of je zit al een tijd lang niet lekker in je vel en het lukt je niet om je weer goed te voelen dan is om hulp vragen een eerste stap naar herstel.

Lees meer