De Therapeuten
van therapie Culemborg

Maak kennis met

Ans Reijnen
 GZ-Haptotherapeut

Lees meer over Haptonomie

Frank-Jos van HestManueel therapeut

Lees meer over Manuele therapie

Britt van HestPsycholoog

Lees meer over Chronische slapeloosheid

Onze therapeuten

Ans Reijnen

Na het behalen van mijn diploma oefentherapeut-Cesar in 1979, heb ik 7 jaar gewerkt als oefentherapeut op het instituut Bartimeushage. Een tehuis voor slechtziende en geestelijke gehandicapte kinderen. Tijdens deze jaren ben ik in aanraking gekomen met haptonomie. In 1998 heb ik mijn diploma GZ-haptotherapeut gehaald en daarna de aantekening kinderhaptotherapeut aan de Academie voor Haptonomie te Doorn.

Inmiddels werk ik alleen nog als GZ-haptotherapeut met de specialisaties die daaruit voortkomen. Zoals de haptonomische zwangerschapsbegeleiding en de kinderhaptotherapie.

Mijn AGB-code als GZ-haptotherapeut is: 90025492 en de AGB-code van de praktijk is: 90004350; Prestatiecode: 24602

Ik heb samen een maatschap met mijn man:


Frank-Jos van Hest

In 1980 heb ik mijn diploma als oefentherapeut Cesar gehaald en in het jaar erop het diploma sportmasseur. Na diverse waarnemingen startte ik op 1 februari 1982 een eigen praktijk in Culemborg. Door Ans, mijn vrouw, ben ik de haptonomie opleiding gaan volgen te Doorn, die ik ook in 1998 heb afgerond. Hierna heb ik een jaar extra stage gelopen bij Marc Nevejan, psychiater, psycho- relatietherapeut. Sinds 1 januari 2014 ben ik gestopt met het werk als GZ-haptotherapeut. Toen in 2001 de mogelijkheid ontstond, dat oefentherapeuten Cesar ook een manuele opleiding volgens de Utrechtse School konden volgen, heb ik mij onmiddellijk aangemeld. En in 2004 heb ik als eerste oefentherapeut Cesar in Nederland mijn diploma als manueeltherapeut behaald. Per 1 januari 2006 kreeg ik als manueeltherapeut, door te voldoen aan hogere eisen via extra bij- en nascholing, de toevoeging E.S.® (eggshell). Dit is een aparte status van ‘gecertificeerde’ manueeltherapeuten binnen de groep van manueeltherapeuten Utrechtse school (zie verder bij hoofdstuk Manuele Therapie). Mijn licentie als gecertificeerd lid loopt van 2017 t/m 2021.

Vanwege administratieve druk heb ik na veel wikken wegen besloten om per 1 januari 2018 te stoppen met werken als oefentherapeut Cesar en als sportmasseur. Zie verder bij Informatie.

Mijn AGB-code als manueeltherapeut E.S. is: 90043189 en de AGB-code van de praktijk is: 90051944; Prestatiecode: 24606.

(Ik ben als oefentherapeut Cesar nog wel "Kwaliteitsgeregistreerd" in het kwaliteitsregister onder nummer 79901141794 tot en met 2020.}

Onze maatschap is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 51393832.


Britt van Hest

Ik ben dochter van Ans Reijnen en Frank-Jos van Hest en werk als zelfstandig psycholoog in de maatschap.

Voor dat ik de juiste richting vond van mijn beroep als psycholoog heb ik eerst een jaar verpleegkunde HBO-V gevolgd. Daarna heb ik 2 jaar Verloskunde gestudeerd waar ik mijn propedeuse in heb behaald. Beide opleidingen hebben geleid tot een duidelijke beroepskeuze tot psycholoog.

In 2014 heb ik mijn diploma als psycholoog behaald en ben ik afgestudeerd op chronische slapeloosheid waar ik nu mensen in begeleid.

Daarnaast wil ik mij verder ontwikkelen en ben dit jaar begonnen aan een opleiding tot haptotherapeut.

Mijn lidmaatschapsnummer bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP): 221038

Haptonomie

De haptonomie houdt zich bezig met de ontwikkeling van het gevoelsleven, en in ruimere zin met de gevoelsmatige wisselwerking tussen mensen.

Lees meer

Manuele Therapie E.S.®

Manuele therapie is een behandelmethode, die direct aangrijpt op de gewrichten van het lichaam. Centraal staat hierbij, het verbeteren van de gewrichtsbewegingen in het hele lichaam.

Lees meer

Chronische slapeloosheid

Stapsgewijs word je begeleid. In elke sessie wordt het geleerde aan de eigen slaapproblematiek getoetst en wordt de voortgang geëvalueerd. Training met een cognitieve gedragsbenadering.

Lees meer

Psychologie

Wanneer je vast loopt op je werk of in je privé en/of sociale leven, of je zit al een tijd lang niet lekker in je vel en het lukt je niet om je weer goed te voelen dan is om hulp vragen een eerste stap naar herstel.

Lees meer